Agenda

Winkelproeverijen: voorlopig stellen we deze even uit i.v.m. COVID-19
(gratis inloop voor iedere wijnliefhebber)

Zaterdag 3 oktober 2020 13.00 – 17.00: Winkelproeverij Weingut Am Stein
Niels bezocht in augustus dit prachtige Weingut in het Duitse wijngebied Franken. Met uitzicht op Würzburg heeft hij hier alles voor ons doorgeproefd. De mooiste Silvaners en Spätburgunders maar ook Riesling, Weiss en Grauburgunder. Kom je proeven wat hij voor Van Druiven heeft geselecteerd?

Zaterdag 10 oktober 2020 13.00  – 17.00: Winkelproeverij Bodegas Terra Remota uit Catalunya

Teuni van Genderen, onze Spaanse importeur is eindelijk weer in Nederland en laat ons haar nieuwste aanwinst proeven. Prachtige ecologische wijnen uit Catalunya. Dit gebied ken je misschien van de Cava maar deze Bodega is uitmuntend in wijnen van de Garnacha druif. Wit, rosé en rood en een aantal zeer unieke en bijzondere exemplaren van minstens zulke bijzondere rassen. Proeven dus!

Zaterdag 24 oktober 2020 13.00 – 17.00: Winkelproeverij met Madame Paté
Liefhebbers van klassiek Franse patés en rillettes  kunnen hun hart ophalen bij Madame Paté. Geboren uit een eeuwenoude slagersfamilie te Heusden maakt zij de heerlijkste patés met grove structuur en pure smaken. Kom je proeven wat ze maakt? Wij bedenken er de mooiste wijnen bij…die je uiteraard ook GRATIS kan proeven!

Zaterdag 14 november 2020 13.00 – 17.00: Winkelproeverij Vins de Vienne
De top van de top uit de Rhône. De drie beste wijnmakers sloegen de handen ineen en produceren belachelijk mooie wijnen. Van basis tot Côte Rotie en Condrieu. Dit wil je proeven en beleven. Robin ten Have van het Amsterdamse D- vine mag zich gelukkig prijzen als importeur en is zelf deze middag aanwezig.

Zaterdag 12 december 2020 13.00 – 17.00: Winkelproeverij Champagne
December is feestmaand. Reden voor bubbels. En niet zomaar bubbels. Liever klein maar fijn; oftewel kleine Champagnehuizen met eerlijke prijzen en de mooiste smaken. We vertegenwoordigen er 4 en alle 4 de huizen zijn te proeven. Welke stijl past bij jou? Kom het ervaren!


Cursussen

Wij werken voor wijncursussen en workshops/masterclasses nauw samen met wijnbar Zuster Margaux in de Mariënhof. Onze Eline Groenendijk is daar de inspirerende docent. Uiteraard werkt zij uitsluitend met wijnen van Van Druiven. Check de website van Zuster Margaux voor inhoud, data en kosten.